Parliamentary Commissioner for Future Generations - A JNO és REC közös szervezésében újabb amerikai diákcsoport látogatott irodánkba
JNOI Parliamentary Commissioner for Future Generations

PARLIAMENTARY COMMISSIONER
FOR FUTURE GENERATIONS

Search      

A JNO és REC közös szervezésében újabb amerikai diákcsoport látogatott irodánkba

A JNO és a Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) együttműködésének eredményeképpen a „Global Environmental Leadership International Field Studies” nyári szakmai gyakorlat keretében az egyesült államokbeli Minnesotai Egyetem 11 hallgatója és tanáraik látogattak irodánkba 2011. május 26-án.

Czippán Katalin, a Stratégiai és Tudományos Főosztály vezető-helyettese, Karas László, szervezetfejlesztő trénerrel közösen rendszerdinamikai tréninget tartottak az egyetemistáknak. A résztvevők Dennis Meadows által kidolgozott „Fishbank” című játékon keresztül maguk is megtapasztalhatták, hogy a mindennapi döntéseik miként járulnak hozzá az fenntartható használatához vagy kimerítéséhez. A játékot követően Sárközy István, a Nemzetközi Osztály munkatársa bemutatta a hallgatóknak az iroda felépítését, működését, röviden ismertette a nemzetközi kapcsolatainkat és az elmúlt időszak kiemelt ügyeit.

Az előadás után a hallgatók az iroda ügyeiről és pontos hatásköréről érdeklődtek. Az egyetemisták véleménye szerint nagyon hasznos és érdekes a jövő nemzedékek érdekeinek intézményes védelme. Mivel az Amerikai Egyesült Államokban még nem jött létre effajta intézmény a résztvevők egyhangúan támogatnák, ha az USA-ban is működne egy, az irodánkhoz hasonló intézmény.

2011. május 27.
JNOI




Lablec lablec
H-1051 Budapest, Nádor u. 22., Hungary Tel: +36 1 475-7123 Fax: +36 1 475-7333                    
Magyar oldal English site