Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa - Hátrányos helyzetű fiatalok látogatták meg az országgyűlési biztosokat
JNOI Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa

JÖVŐ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA

Keresés      
 Ügyeink 

Hátrányos helyzetű fiatalok látogatták meg az országgyűlési biztosokat

A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa irodáját kereste meg egy gyöngyösi ifjúsági iroda, azzal a céllal, hogy 40 fiatal szociálisan hátrányos helyzetű fiatal látogatását kezdeményezze az Országgyűlési Biztosok Hivatalába. A kezdeményezéssel a fiatalok társadalmi részvételének erősítését és ismereteiket bővítését kívánják elérni. A programot irodánk munkatársa, Szabó Viktória a többi biztosi iroda munkatársaival közösen szervezte meg, melyet 2011. február 4-én délelőtt tartottak az OBH-ban.

Az eseményen a résztvevők tájékozódhattak az általános emberi jogokról, etnikai és kisebbségi jogokról, valamint adatvédelmi kérdésekről. Irodánkból Czippán Katalin az egészséges környezethez való alapvető jog védelméről beszélt, valamint a környezet- és természetvédelem kérdéseinek az élet különböző területeivel (pl. a közlekedés, fejlesztés, vásárlás) való összefüggését egy játékon keresztül érzékeltette a fiatalokkal, akiket egyben élő példákon keresztül aktív társadalmi részvételre is buzdított.

A résztvevők a programokon keresztül megismerkedhettek a Hivatal felépítésével, az egyes biztosi irodák tevékenységével és igénybe vehetőségének módjaival is. A látgatás közvetlen és vidám hangvételű volt, melyet a minden iroda által külön szervezet játékos előadások és a kollégákkal való beszélgetés interaktívvá és élvezetessé tett.




Lablec lablec
1051 BUDAPEST, NÁDOR u. 22. Tel.: 06 (1) 475-7123 Fax: 06 (1) 475-7333                         
Magyar oldal English site