Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa - A fenntartható fejlődésről tartottak előadást kollégáink a Hegyalja Fesztiválon
JNOI Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa

JÖVŐ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA

Keresés      
 Ügyeink 

A fenntartható fejlődésről tartottak előadást kollégáink a Hegyalja Fesztiválon

„Unokáink érdekvédői” című pódiumbeszélgetésen vettek részt irodánk munkatársai a Hegyalja Fesztiválon 2011. július 14-én, ahol mintegy 20-25 résztvevővel a fenntartható fejlődésről beszélgettek.

A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa 2009. óta minden évben hivatalos meghívottja a Hegyalja Fesztiválnak. A biztos személyesen vagy irodájának munkatársai révén az elmúlt években is eleget tett a meghívásoknak, mert fontosnak tartja, hogy a részvevő fiatalokkal közvetlen beszélgetés formájában megvitassa a lokális és globális környezetvédelmi problémákat, a fenntartható fejlődés eszméjéhez és a klímaváltozás problémaköréhez tartozó kérdéseket.

A fiatal zöldaktivisták nagyon tájékozottak voltak az irodánk által kiadott állásfoglalásokkal, valamint a JNO-val kapcsolatos idei eseményekkel. A számos kérdés alkalmat adott az irodát képviselő munkatársaknak, hogy felvázolják az iroda majd három éves történetét, bemutassák azt a többszintű munkát, amit az egyedi ügyekből kiindulóan, a környezeti jogalkotásba való bekapcsolódáson át, az ügyek által felrajzolt környezeti problématérképen keresztül a fenntartható fejlődés és globális klímapolitikai üzeneteinek megfogalmazása jelent.

A beszélgetés alatt szóba került az ombudsmani hivatal átszervezése, a Hegyalja térségét is érintő ügyek, mint például a Szerencsi szalmaégető kérdése, valamint a zajterhelés problematikája, mint az egyik leggyakoribb panasztípus is érdekelte a hallgatóságot.




Lablec lablec
1051 BUDAPEST, NÁDOR u. 22. Tel.: 06 (1) 475-7123 Fax: 06 (1) 475-7333                         
Magyar oldal English site