Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa - „Monitorozás módszerek a vadgazdálkodásban és a természetvédelemben” címmel rendezett tudományos módszertani konzultációt a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa
JNOI Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa

JÖVŐ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA

Keresés      
 Ügyeink 

„Monitorozás módszerek a vadgazdálkodásban és a természetvédelemben” címmel rendezett tudományos módszertani konzultációt a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa

Vadászat, erdészet és természetvédelem egymásra utalt, kölcsönösen egymást feltételező tevékenységek. A természet megóvása és benne az ember megélhetése együttműködésüktől várható – mondotta Semjén Zsolt a „Monitorozás módszerek a vadgazdálkodásban és a természetvédelemben” című konzultáció megnyitó beszédében. A miniszterelnök-helyettes közelmúltban a vidékfejlesztési miniszterhez írt levelére utalva hozzátette, örül, hogy a zöldombudsman felvállalta a vitás kérdések rendezésének megkezdését azzal, hogy az alapokról, a vadállományok és azok hatásai méréséről szervezett konzultációt.

A közel 60 fő részvételével megrendezett tudományos rendezvénynek a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa adott otthont 2011. június 22-én. Fülöp Sándor a résztvevőket üdvözölve hangsúlyozta, hogy a megbízható adatfelvételnek nemcsak tudományos, de politikai és jogi jelentősége súlya is van. Köszöntő üzenetében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter emlékeztetett: „természettudományos alapon, a közjó érdekében szükséges az állomány- és hatásbecslési módszerek összehangolása.

A tanácskozás Vida Gábor, az MTA tagjának társelnökletével, és számos egyetemi kutatóhely, hatóság valamint szakmai és civil szervezet részvételével zajlott le. A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa a közeljövőben megosztja az érdekeltekkel a tanácskozás eredményeit, melyek a további egyeztetések kiindulópontjául is szolgálnak majd.

A rendezvény részletes programja
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter köszöntő levele




Lablec lablec
1051 BUDAPEST, NÁDOR u. 22. Tel.: 06 (1) 475-7123 Fax: 06 (1) 475-7333                         
Magyar oldal English site