Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa - Hátrányos helyzetű fiatalok újabb csoportja ismerkedett az országgyűlési biztosokkal
JNOI Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa

JÖVŐ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŰLÉSI BIZTOSA

Keresés      
 Ügyeink 

Hátrányos helyzetű fiatalok újabb csoportja ismerkedett az országgyűlési biztosokkal

A szerencsi Városi Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében 25 szociálisan hátrányos helyzetű fiatal érkezett az Országgyűlési Biztosok Hivatalába 2011. október 18-án. A látogatás során a szerencsi fiataloknak lehetőségük adódott, hogy jobban megismerjék a Hivatal felépítését, az egyes biztosi irodák tevékenységét és az igénybe vehetőségének módjait.

A résztvevők tájékozódtak az általános emberi jogokról, etnikai és kisebbségi jogokról, valamint adatvédelmi kérdésekről. Irodánk részéről Agócs Ilona jogi referens köszöntötte a résztvevőket. Rövid bevezetőjében beszélt az egészséges környezethez való alapvető jog védelméről, ás röviden bemutatta a JNO működését, főbb eredményeit. Ezt követően Szabó Viktória koordinációs asszisztenssel közösen egy interaktív játékon keresztül ismertette meg a gyerekekkel a környezet- és természetvédelem kérdéseinek az élet különböző területeivel (pl. a közlekedés, fejlesztés, vásárlás) való összefüggését. A látogatás közvetlen és vidám hangvételű volt.




Lablec lablec
1051 BUDAPEST, NÁDOR u. 22. Tel.: 06 (1) 475-7123 Fax: 06 (1) 475-7333                         
Magyar oldal English site