Parliamentary Commissioner for Future Generations - A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa üdvözli, hogy Magyarország is csatlakozott az Alpok-Adria GMO-mentes Régióhoz
JNOI Parliamentary Commissioner for Future Generations

PARLIAMENTARY COMMISSIONER
FOR FUTURE GENERATIONS

Search      

A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa üdvözli, hogy Magyarország is csatlakozott az Alpok-Adria GMO-mentes Régióhoz

Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa üdvözölte, hogy az Országgyűlés egyhangúlag elfogadta a Fenntartható Fejlődés Bizottságának azon előterjesztését, hogy az önkormányzatok közigazgatási területükön tiltsák meg a genetikailag módosított szervezetek alkalmazását az agrárgazdaságban.

A javaslat elfogadásával Magyarország csatlakozott ahhoz a horvát kezdeményezéshez, amely az Alpok-Adria együttműködés részeként a régiót GMO-mentessé teszi és megtiltja a „szennyezett” növények termelését. A horvát megyék GMO-mentessé nyilvánítása már az elmúlt év végén befejeződött azzal, hogy az ottani önkormányzataik ezt kinyilvánították és közigazgatási határozatba foglalták. A horvát törekvések egybeesnek Magyarország ez irányú, az új Alaptörvényben is megfogalmazott elképzeléseivel, azokat tovább erősítik és teljesebbé teszik.

A Vidékfejlesztési Minisztérium hivatalos sajtóhíre




Lablec lablec
H-1051 Budapest, Nádor u. 22., Hungary Tel: +36 1 475-7123 Fax: +36 1 475-7333                    
Magyar oldal English site