Parliamentary Commissioner for Future Generations - „Meserét” címmel nyílt kiállítás a XI. kerületi Farkasréti Általános Iskola tanulói által készített alkotások és Várnai Zsuzsanna textilműves gyerekrajzokból készült textilképeiből
JNOI Parliamentary Commissioner for Future Generations

PARLIAMENTARY COMMISSIONER
FOR FUTURE GENERATIONS

Search      
 Ügyeink 

„Meserét” címmel nyílt kiállítás a XI. kerületi Farkasréti Általános Iskola tanulói által készített alkotások és Várnai Zsuzsanna textilműves gyerekrajzokból készült textilképeiből

Az irodánk szervezésében nyílt kiállításon a diákok által készített művek témája a természethez való viszony és az egészséges életmód. Várnai Zsuzsanna gyerekrajzokból készített textilképeit a Farkasréti Általános Iskola, valamint más XI. kerületi intézmények gyermekeinek alkotásai ihlették. A textilek kizárólag természetes anyagok felhasználásával készültek és hűen tükrözik a gyerekek elképzeléseit. A kiállítás megtekinthető 2011. május 20-tól június 16-ig, munkanapokon 11.30-13.30 és 16.00-18.00 óra között az Országgyűlési Biztosok Hivatalának földszinti kiállítótermében.

A XI. kerületi Farkasréti Általános Iskola ÖKO iskola, ahol különös hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, a környezettudatosságra. Az iskola diákjai rendszeresen vesznek részt erdei iskolákban, a környezetvédelemmel kapcsolatos intézménylátogatáson. Minden évben házi vetélkedőket, rajzpályázatot, meseíróversenyt rendeznek a Föld napja, a madarak, a víz napja alkalmából, az ÖKO-verseny győztesei pedig jutalomkiránduláson vesznek részt.

Az iskola ebédlőjében 2010 áprilisa óta működik a „Szilvásgombóc” kortárs művészeti galéria. 2010 szeptembere óta pedig a galéria kiállításaihoz kapcsolódóan a „Művészettel nevelés” program keretében a diákok rendhagyó művészeti órákon vesznek részt. A kiállított alkotások ezeken a foglalkozásokon készültek. A program ötletgazdája és felelőse Várnai Zsuzsanna textilműves, aki több mint 10 éve dolgozik együtt gyerekekkel.




Lablec lablec
H-1051 Budapest, Nádor u. 22., Hungary Tel: +36 1 475-7123 Fax: +36 1 475-7333                    
Magyar oldal English site