Parliamentary Commissioner for Future Generations - Hátrányos helyzetű fiatalok újabb csoportja ismerkedett az országgyűlési biztosokkal
JNOI Parliamentary Commissioner for Future Generations

PARLIAMENTARY COMMISSIONER
FOR FUTURE GENERATIONS

Search      
 Ügyeink 

Hátrányos helyzetű fiatalok újabb csoportja ismerkedett az országgyűlési biztosokkal

A szerencsi Városi Kulturális Központ és Könyvtár szervezésében 25 szociálisan hátrányos helyzetű fiatal érkezett az Országgyűlési Biztosok Hivatalába 2011. október 18-án. A látogatás során a szerencsi fiataloknak lehetőségük adódott, hogy jobban megismerjék a Hivatal felépítését, az egyes biztosi irodák tevékenységét és az igénybe vehetőségének módjait.

A résztvevők tájékozódtak az általános emberi jogokról, etnikai és kisebbségi jogokról, valamint adatvédelmi kérdésekről. Irodánk részéről Agócs Ilona jogi referens köszöntötte a résztvevőket. Rövid bevezetőjében beszélt az egészséges környezethez való alapvető jog védelméről, ás röviden bemutatta a JNO működését, főbb eredményeit. Ezt követően Szabó Viktória koordinációs asszisztenssel közösen egy interaktív játékon keresztül ismertette meg a gyerekekkel a környezet- és természetvédelem kérdéseinek az élet különböző területeivel (pl. a közlekedés, fejlesztés, vásárlás) való összefüggését. A látogatás közvetlen és vidám hangvételű volt.




Lablec lablec
H-1051 Budapest, Nádor u. 22., Hungary Tel: +36 1 475-7123 Fax: +36 1 475-7333                    
Magyar oldal English site